10 юни 2015 г.

ОЛ ИНКЛУЗИВ срещу САМОСТОЯТЕЛНО ОРГАНИЗИРАНА ПОЧИВКА

КОЕ ПЪТУВАНЕ Е ТОЧНО ЗА ВАС

Някои хора обичат лекотата на ол инклузив почивките, докато други предпочитат малко повече независимост и избор.
От коя страна стоите вие?
Ако не сте сигурни и имате нужда от обмисляне, може би следващото съпоставяне ще ви помогне. Вижте плюсовете и минусите на всеки стил, за да решите какво е най-добре за вас.

                                    ОЛ ИНКЛУЗИВ / All-Inclusive/  ПОЧИВКА

Ол инклузив почивка означава, че предварително плащате пакет, включващ стаята в хотела, храната и напитките, както и ползване на част от базата в границите на курортния комплекс – басейни, водни пързалки, шезлонги и чадъри. Още при настаняването получавате гривна, която показва, че сте купили ол инклузив пакета. 


-                   " ЗА" ол инклузив пакета:
Една от причините, поради която толкова много хора отиват на ол инклузив почивка е, че след като стигнете до вашия курорт и се регистрирате, вие не трябва да мислите за нищо. Всичко, което ви трябва, е на една ръка разстояние или най-малко в рамките на няколко минути пеша. Няма притеснения за това къде да се яде, как да стигнем до там, или кой плаща напитките след вечеря – всички тези грижи попадат под ол инклузив чадъра. Всичко, което трябва да направите след събуждане е, да решите дали да се излегнете на плажа или край басейна, и колко коктейла да изпиете преди обяда си.


-                   "ПРОТИВ"  ол инклузив пакета:

Независимо от факта, че имате на разположение басейн (или три), плаж и ядене на корем, съществува риск от скука при ол инклузив почивките.  Докато някои могат по цял ден да се излежават на брега на морето, през цялата седмица,  други не ги свърта на едно място, когато има къде другаде да се отиде, извън хотелската собственост. Екскурзиите до близки забележителности може да бъдат скъпи и това е възпиращо за някои хора.
Не пренебрегвайте и това, че хотелите самостоятелно изработват ол инклузив системата си, като се съобразяват с конкуренцията около тях. Затова няма да е удачно да изберете такъв тип ваканция в Гърция, само защото приятелите ви възторжено са описвали тяхната предплатена ваканция в Турция.


                                  ПОЧИВКА ТИП „ОРГАНИЗИРАЙ СИ САМ“
Този тип почивка планирате сами.  Напълно под ваш контрол е избора и резервацията на хотел. Планирате ваши собствени екскурзии още преди да сте тръгнали или спонтанно, по време на престоя ви там. Докато хотелите, обикновено, включват в цената на стаята закуска и безплатен Wi-Fi, всичко останало е ваша грижа. 


-                     " ЗА" самостоятелно организираните почивки
Има много вълнения и положителни емоции в избора на нова дестинация, проучването на хотела, и удоволствието от това, че може да се храните всеки ден на различно място. Дори и предварително да сте си резервирали някои екскурзии или опознавателни обикоколки, все още има много място за спонтанност и възможности да не харчите парите си всеки ден на едно място.


-                 " ПРОТИВсамостоятелно организираните почивки
Има много решения, които трябва да се вземат ежедневно – какво да се яде, какво да се прави, какво да се види. Колкото и вълнуваща, толкова и стресираща може да бъде тази свобода на избор. В зависимост от това къде отивате, самостоятелно организираните почивки може да бъдат по-скъпи, отколкото пакетните сделки, тъй като вие плащате всичко поотделно – от пътните разходи до храната, от екскурзиите – до хотелското настаняване.


·                                                                                                  БЕЛЕЖКИ ПОД ДОЛНИЯ РЕД:

Помислете за това, какъв тип човек сте, колко време имате и каква е целта на Вашата почивка. Ако сте от този тип хора, които не обичат да планират и биха предпочели релакс край басейна, пред разглеждането на забележителности, може да помислите за ол инклузив.
 Но, ако имате чувството, че след три дни правене на нищо друго, освен слънчеви бани и четене на книги на плажа, ще се изнервите и натоварите психически, помислете за по-активна почивка.
Освен това, ако имате само една седмица отпуска през годината и просто се нуждаете от пълна почивка, ол инклузив може да бъде това, което дори лекар би ви препоръчал. Но ако имате повече време или ако имате нужда от вълнение,  ще бъде по-добре да изберете свое собствена приключение.




Ако ви забавлява моя блог и считате, че е полезен когато планирате пътуванията си, тогава можете да ми помогнете да стане по-популярен само чрез натискане на бутона G +1, който ще намерите в края на тази статия.


Няма коментари:

Публикуване на коментар